Vanaf 11 mei zal het voor sommigen eenvoudiger zijn om te verhuizen hoewel er nog steeds veel beperkingen zijn.

 

Als u wilde verhuizen tijdens de lockdown, dan waren alleen verhuizingen toegestaan die niet uitgesteld konden worden.  Het was niet mogelijk om dit door een verhuisbedrijf te laten doen, behalve in een noodsituatie, zoals bij ziekte of in geval van een onbewoonbare woning.

 

Vanaf 11 mei is er sprake van twee verschillende situaties; naar gelang de afstand meer of minder dan 100 km is.

 

Verhuizing tot 100 km.

 Vanaf 11 mei hoeft u geen verklaring meer in te vullen voor reizen binnen een straal van 100 km. Dit betekent dat u uw verhuizing naar eigen wens kunt organiseren, via een verhuisbedrijf of u verhuist uw spullen zelf. Als u met behulp van vrienden of familie verhuist, denk er dan wel aan dat u niet met meer dan 10 personen bij elkaar mag zijn.

 

Vergeet niet een bewijsstuk van uw woonplaats bij u te dragen, zodat u kunt aantonen dat u niet meer dan 100 km heeft afgelegd.

 

Verhuizing verder dan 100 km.

Dit is iets ingewikkelder. Als u het u kunt veroorloven kunt u het beste uw verhuizing aan een verhuisbedrijf overlaten. Deze vakmensen, die aan strikte gezondheidsvoorschriften moeten voldoen, kunnen namelijk zonder kilometerbeperking hun beroep uitoefenen.

 

Als u zelf uw spullen verder dan 100 km van uw huidige woning, verhuist, is de huidige maatregel nog steeds van toepassing: u dient dan aan te kunnen tonen dat de verhuizing niet uitgesteld kan worden.

 

Stel dan een verklaring op waarin u aangeeft dat uw verhuizing noodzakelijk is. Noteer de datum en beide adressen; de plaats van vertrek en eveneens uw bestemming.

 

Het is eveneens raadzaam om de gendarmerie en/of de politie te bellen om aan te geven dat u gaat verhuizen. Zij kunnen u inlichtingen geven over de eventuele lokale beperkende maatregelen die voor uw departement of regio gelden.

 


 

Alle artikelen en afbeeldingen blijven ons eigendom en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gekopieerd of vermenigvuldigd noch aan derden ter beschikking worden gesteld.