Wij hebben voor u een aantal serieuze artikelen geselecteerd die in de gespecialiseerde pers zijn gepubliceerd. Wij hopen u op deze manier op de juist wijze te kunnen informeren.
Gemiddelde prijs per vierkante meter in het eerste kwartaal van 2018
Voor het jaar 2019 zal de onzekerheid aanhouden:
Brexit: de impact van een daling van de pond op het Franse onroerend goed
De stemming van huishoudens bereikt het laagste niveau sinds drie jaar.
Gemiddelde prijs per vierkante meter in het eerste kwartaal van 2018
De gemiddelde prijs is niet relevant, dus niet te onthouden. Deze komt niet overeen met uw prijs per m².
De kwaliteit van de bouw, de ligging en de omgeving van een onroerend goed zijn van invloed op de waarde ervan.
Wat interessant is, is de verhouding tussen de goedkoopste departementen en de anderen.
Afhankelijk van de regio, zijn de eerste prijzen minder dan 1.000 € per m², terwijl deze in sommige regio’s meer dan 4.000 € per m² bedragen.
Bron: Batiweb.
———————————————–
Voor het jaar 2019 zal de onzekerheid aanhouden:
Terwijl men zich steeds meer bezighoudt met de stemming van de Fransen, lijkt een van de redenen van hun zorgen gebaseerd te zijn op het tekort aan onroerend goed/bezit: 76% van de toekomstige kopers vermeldt de afwezigheid van onroerend goed/bezit dat overeen zou kunnen komen met hun verwachtingen. Als gevolg hiervan duurt de zoektocht van particulieren steeds iets langer.
Afgelopen oktober was 64% van de geïnterviewde personen minder dan 6 maanden op zoek, terwijl dat een jaar geleden maar 69% was. En de snelheid waarmee interessant onroerend goed verkocht wordt, is niet echt bevorderlijk aangezien 27% van de geïnteresseerde projectontwikkelaars dit punt hebben aangegeven van hun twijfels.
De indruk van verstoord evenwicht tussen het aantal kopers en het aantal onroerend goed dat beschikbaar is, wordt ook benadrukt: 3,5 miljoen Fransen zeggen van plan te zijn om onroerend goed aan te kopen in een jaar, terwijl er maar 2 miljoen verkopers zijn… In hun voorspelling voor 2019 in het algemeen, is 42% van de toekomstige kopers bang voor een verlaging van de levensstandaard in Frankrijk in de komende 6 maanden, dat is een stijging van 15 punten ten opzichte van vorig jaar.
De sterke stijging van degenen die een verlaging van de levensstandaard voorzien, is het teken van een financiële narigheid, van onzekerheden die hen steeds meer bezighouden, en die zowel de projecten van sommigen kunnen versnellen als de projecten van anderen kunnen vertragen.
Bron: Pour l’année 2019, doutes et incertitudes persistent: Seloger.com
De stemming van huishoudens bereikt het laagste niveau sinds drie jaar.
Het Insee (Franse bureau voor economie en statistiek) kent deze erg sterke daling van november toe aan het pessimisme over de levensstandaard in Frankrijk.
ECONOMIE – Een van de brandstoffen van de gele hesjes? De enquête naar de maandelijkse conjunctuur die dinsdag 27 november door het Insee openbaar is gemaakt, is onherroepelijk. De stemming van Franse huishoudens is in november sterk gedaald en staat op 92 punten, dat is drie punten minder dan in oktober. Het gaat om “het laagste niveau sinds februari 2015”, volgens de statistici. Deze afname wordt gedeeltelijk toegekend aan de terugkeer van het pessimisme over de levensstandaard in Frankrijk en aan de stijging van angst met betrekking tot de voortgang van de werkloosheid.
Volgens het Insee is het aandeel van huishoudens dat geacht wordt grote aankopen te kunnen doen, ook flink gedaald in november. Het corresponderende saldo verliest acht punten en vestigt zich onder het lange termijngemiddelde, voor de eerste keer sinds december 2015. De mening van de huishoudens over hun spaarcapaciteit is ook duidelijk gedaald. “Het corresponderende saldo verliest zes punten en komt onder het lange termijngemiddelde”, geeft het persbericht aan.
Deze ontwikkeling doet zich voor terwijl het pessimisme met betrekking tot de economische situatie in Frankrijk terrein wint. Het aandeel huishoudens dat schat dat de levensstandaard zal verbeteren in de loop van de volgende 12 maanden, daalt ook naar 11 punten, nadat dit aandeel 5 punten had gewonnen in oktober.
De vrees van de Fransen over de voortgang van de werkloosheid stijgt ook. “Het corresponderende saldo wint 21 punten en vestigt zich op zijn hoogste niveau sinds november 2016”, ofschoon “onder zijn lange termijngemiddelde”, benadrukt het Insee.
De stemming van de huishoudens is een belangrijk aspect voor het evalueren van het te verwachten consumptieniveau in Frankrijk, en dus van de groei, die sterk afhangt van de aankopen van de Franse consumenten.
Bron: AFP
Brexit: de impact van een daling van de pond op het Franse onroerend goed
De Britten zijn de belangrijkste buitenlandse investeerders in Frankrijk.
Het instorten van het pond sterling zou onvermijdelijk zwaar wegen op de Britse vraag in Frankrijk. Echter kan de onroerendgoedmarkt tegelijkertijd profiteren van een toevloed van buitenlandse investeerders die bescherming zoeken voor hun vermogen. Deze zoeken echter objecten met groot potentieel met weinig risico, hoofdzakelijk in Parijs, de skigebieden en de Provence en de Cote d’Azur.
De Franse onroerendgoedmarkt zal niet geheel zonder schade blijven na de recente gebeurtenissen in Groot-Brittannië. Terwijl het pond sterling 9% is gedaald een week na de stemming voor een Brexit, loopt een nieuwe daling van de Britse valuta het gevaar om zwaar te wegen op de koopkracht van huishoudens die in Franse stenen willen investeren.
Dat geeft « meilleursagents » aan in zijn eerste barometer van onroerendgoedprijzen, ons eraan herinnerend dat de Britten de belangrijkste buitenlandse investeerders zijn in Frankrijk, nog voor de Italianen. In totaal wonen er 200.000 Britten in Frankrijk, een getal waarbij de 200.000 tweede huizen, waarvan de Engelsen eigenaar zijn, nog opgeteld moet worden.
Volgens de website voor onroerend goed schattingen zal een daling van het pond de Britse vraag beïnvloeden, met name in de skigebieden in de Alpen, in de centrale wijken van Paris, in de Côte d’Azur evenals in Bretagne. Sommige gebieden in het zuidoosten die erg populair zijn bij de Engelsen, zoals de Dordogne die al 6.000 Britten telt, lopen ook het gevaar om hieronder te lijden.
In verband met alle onzekerheden rondom de koers van het pond na de Brexit; mocht er een Brexit komen, dan is de tendens meer voor verkopen dan voor kopen.
“Et enfin” De wet van vraag en aanbod is een van de belangrijkste elementen in de uitleg over de werking van een markteconomie. Deze wet toont aan hoe de twee ogenschijnlijk tegengestelde belangen van aanbieders en vragers verenigd worden.
In het bijzonder laat de wet van vraag en aanbod ons zien dat, op welke markt dan ook, er altijd een prijsniveau bestaat dat de schaarste (of het overschot) opheft en balans brengt tussen de gevraagde hoeveelheid en de aangeboden hoeveelheid.
Dit prijsniveau, dat voortvloeit uit de vraag en het aanbod, bepaalt een evenwicht, wat betekent dat wanneer men afstand neemt van dit evenwicht, er automatisch mechanismes (die van de markt) zijn, die dit evenwicht terugbrengen. Dat is bijvoorbeeld zo:
Wanneer er een prijsniveau is dat LAGER is dan het evenwicht, dan bestaat er een GROTE vraag voor het aanbod en dat leidt tot een VERHOGING van de prijzen, totdat men weer terugkomt op het evenwicht.
Wanneer er een prijsniveau is dat HOGER is dan het evenwicht, dan bestaat er een VERLAGING van de vraag voor het aanbod en dat leidt tot een VERLAGING van de prijzen, totdat men weer terugkomt op het evenwicht.
Maar ja, dit is puur theorie en wat u betreft waar het om gaat is de verkoop van uw huis.
Let op: Met Internet heeft men tegenwoordig de mogelijkheid om woningen, locaties en prijzen te vergelijken. Mocht uw vraagprijs te hoog liggen ten aanzien van andere vergelijkbare woningen dan zal uw woning geen aandacht trekken. Een te hoge prijs zal potentieel geïnteresseerden afschrikken.
Een te hoge prijs betekent geen bezichtiging en dus geen verkoop.
Dit artikel is op de website geplaatst voor openbare informatiedoeleinden. De artikelen op de website worden regelmatig bijgewerkt, voor zover dat mogelijk is. Vanwege voortdurende veranderingen in de geldende wet- en regelgeving kunnen we de huidige toepassing van een eerder geplaatst artikel echter niet garanderen. France Pro Consult kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de onjuistheid en de veroudering van de artikelen op de website.
Alle artikelen en afbeeldingen blijven ons eigendom en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gekopieerd of vermenigvuldigd noch aan derden ter beschikking worden gesteld.