Nieuw exclusief object

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk

Als cultureel gebied dat veel historische overblijfselen heeft weten te behouden, heeft Frankrijk enorm veel architecturale schoonheden. Tussen deze gebouwen vallen kastelen binnen een compleet ander niveau op de onroerend goed-markt, met vage grenzen.

 

Zo zijn sommige kastelen ingeschreven of geklasseerd als historisch monument, terwijl andere ‘slechts’ landhuizen of herenhuizen zijn. Hoe dan ook, ze laten ons (dag)dromen! 

Nieuw Chateau of Gites, chambres d'Hotes Demeures in beeld onder de 1.000.000 euro

369.500  – Calvados – Charmante hoofdwoning met gastenverblijf op 5500 m2 

Grondoppervlak: 

Woonoppervlak: 

Surface séjour:   

TotaalAantal kamers

Slaapkamers: 

Badkamers/douche: 

5500 m²

192 m²

31 m²

8

4

3

Hoofdwoning van baksteen van ongeveer 137 m²: entree met garderobe, centrale gemeenschappelijke ruimte van 31 m² met kathedraal plafond, open haard met insert en ingerichte keuken, woonkamer van 22 m² met houthaard en 2 deurs kast, woonkamer van 31 m² met oude bakstenen vloer en erker op het zuiden.

 

Zolderverdieping toegankelijk via 2 houten trappen: 2 onafhankelijke slaapkamers, beide met eigen doucheruimte, wc-slijpers en mezzanine.

 

Dubbele beglazing, gecontroleerde mechanische ventilatie, natuurlijk leien dak vernieuwd in 2011, dubbele en geïsoleerde binnenmuren, individuele sanitaire voorzieningen. Elektrische verwarming (radiatoren met warmteoverdracht) en kachel.

 

Gastenhuis in baksteen en vakwerk verbouwd in 2012 van ongeveer 55 m²: 20 m² kamer met open haard, kitchenette en broodoven, 2 slaapkamers, extra slaapkamer, badkamer en apart toilet.

 

Overdekt terras 15 m² en houten terras.

 

5 km van Vimoutiers, klein stadje met alle voorzieningen, 27 km van het station van Lisieux, 55 km van Deauville, 185 km van Parijs.

Het kopen, de overname of het verkopen van een kasteel vereist veel meer aandacht dan het kopen van een tweede huis. De afhandeling van de koop/verkoop kan, zonder een goede beheersing van de Franse taal en regelgeving, een tamelijk ingewikkelde zaak worden. In het Nederlands is de taal op juridisch en notariële gebied al niet eenvoudig, maar in het Frans is het voor de gewone Nederlander nauwelijks te volgen.

 

Voorbereiding en Begeleiding zijn derhalve niet alleen nuttig,  maar zijn van wezenlijk belang.