Huizen hebben soms een zwaar verleden. Maar is het echt onmogelijk om deze huizen te verkopen?  Is de verkoper verplicht om dit kleine “dodelijke” detail te vermelden?

 

Wat zegt de wet?

De verkoper heeft inderdaad wettelijke verplichtingen tegenover de koper: het onroerend goed opleveren en het eigendom en de kwaliteit ervan garanderen. In Frankrijk bestaat echter geen wettelijke verplichting om potentiële kopers te informeren over het tragische verleden van een huis.

Het feit dat er een overlijden heeft plaatsgevonden vanwege een gewelddadige dood wordt niet beschouwd als een verborgen gebrek. Het is niet de kwaliteit van het huis dat ondeugdelijk is gemaakt, maar de goedkeuring van de koper. De verkoper kan het verzwijgen, op voorwaarde dat de zaak niet in de media is geweest!

 

Als u een onroerendgoed-professional inschakelt die zal dienen als tussenpersoon voor de verkoop, dan hangt alles af van zijn “morele plicht”. Niets weerhoudt hem ervan om zijn klanten te informeren: ofwel ze vertrekken naar elders, ofwel laten ze het buiten beschouwing en kopen het huis.


Mooie kans: vanwege overlijden!

De chalet “Les Laurencières” in Grand-Bornand waar de familie Flactis in 2003 wreed is vermoord, is in 2009 verkocht aan een gepensioneerd stel uit België voor € 315.000. Een waardevermindering van 25% is toegepast vanwege ‘strafbare feiten’. Het ging overigens om een verhuurinvestering… het was niet om zelf in het huis te gaan wonen.

 

Het huis van de familie Dupont de Ligonnès in Nantes is 4 jaar na het drama verkocht, voor de helft van de prijs. Sindsdien zijn de luiken gesloten … het huis wordt niet bewoond.

 

Het is dus mogelijk om goede deals te doen in het onroerend goed. Het is een kwestie van bijgeloof! Alle oude verblijven hebben een verleden en misschien spoken … Boe!

 

Bron:   https://www.immonot.com/actualites-2019/a-1401/La-maison-du-crime-est-elle-vendable.html

 


 

Alle artikelen en afbeeldingen blijven ons eigendom en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gekopieerd of vermenigvuldigd noch aan derden ter beschikking worden gesteld.