Groot (off-grid) huis met 1 hectare bos en natuurterrein

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk
Previous
Next

Het woord is aan de verkoper

Groot zomerhuis, op 750 m ten noorden van Bazincourt sur Saulx, gelegen op een terrein bestaande uit 1 ha. bos en natuurterrein met gras en bloemen. Het woonhuis heeft een woonoppervlak van 100 m2 met een souterrain van 79 m2 en  een aanbouw met vide en schuur van 30 m2.

 

De ligging

De ligging van het huis is vrij op 750 m. van het dorp in een bosrijke omgeving, waar een gemeenschappelijke wijngaard is opgezet door de bewoners van het dorp. De zuidelijke ligging geeft een optimale warmte van de zon. Bij een ligging op 285 m hoogte aan het begin van het Plateau van Langres ligt het huis in een typisch Frans milieu, en is goed bereikbaar op ong. 15 km van Bar le Duc en St. Dizier en het Lac du Der, wat gunstig is voor winkelen, watersport, fietsen en cultuur.  Op 100 km afstand liggen de steden Reims, Verdun, Metz, Nancy, Chaumont en op 200 km liggen Laon, Luxemburg, Straatsburg, Dijon en is Parijs met goede treinverbinding vanuit Bar le Duc in 2 uur bereikbaar. De afstand van Bazincourt via Verdun naar Nederland/ Maastricht is 300 km.

 

Geschiedenis

In 1970 werd een nieuwe wijk gebouwd in St. Dizier met veel hoogbouw.  Er werd een modelwoning gebouwd van 100 m2 van hout met grote ramen om de woontraditie te veranderen. De vader van Rosine Travers kocht dit huis en bouwde het opnieuw op een sous  sol van beton en steen van 6,5 x 12,5 m. het woonhuis bestaat uit 5 delen van 2,5 x 8 m, die maatgevend zijn voor de opbouw. Hij was eigenaar van het perceel grond en bouwde het huis op een afstand van 80 m van de verharde weg in de richting van Bar le Duc op het zuiden, waar in het landschap de Saulx een bocht maakt.  Het huis is daarom vrij gelegen en is bewust niet aangesloten op nutsvoorzieningen. Het is een off grid huis. Het bos bestaat uit loofhout , acacia, esdoorn, eik, beuk en berk en heeft een onder-begroeiing van hedera. Aan de rand van het bos plantte hij sparren, die nu deels aangetast zijn door de “letter zetter”, een kever die zich vreet tussen schors en hout. Deze sparren zijn in juni 2022 verwijderd. De 3000 m2 wei is gekenmerkt door een bonte verzameling van wilde bloemen, waar de honderden orchideeën in de wijde omtrek bij wandelaars bekend zijn.

 

De fasen van de verbouw

 • 2007  watervoorziening, keuken, badkamer, studeerkamer.
 • 2008 raampartij 4 x 2,5 m aan Zuidkant met dubbel glas.
 • 2009-2013 aanleg elektriciteit van een generator, tv met schotel en de totale vernieuwing van de buiten-wanden met isolatie (Knauf 17cm) en hout 3,5x 19 en trespa aan alle 4 wanden met aluminium schuiframen aan de Noordzijde.
 • 2014 aanleg riolering vgl. normen op basis van Europese wetgeving met 3000 l. septictank, 1000 l. afval-watertank en 60 m. drainage, zie fotoarchief, onder toezicht van Franse overheid met bureau in Lavincourt.
 • 2015 aanleg terras en watertank 1000 l. voor permanente waterspoeling toilet en nieuwe douchecel. Aan-koop een elektrische verwarming Stiebel Eltron ACTH 20.
 • 2016-2017 na inbraak uitbouw en versterking van veiligheid, Hormann garagedeur (staal).
 • 2019-2022 coronatijd, aanpak entree en plaatsing 4 aluminium schuiframen met dubbel glas voor eetkamer, 2 slaapkamers en badkamer. Opruimen van 17 sparren die  door de “letter zetter” zijn aangetast in voorjaar 2022.
 • Een planning is er voor aanleg zonnepanelen met Victron omvormer en 4 fasen elektriciteit in 2022 en de verbouw van de sous-sol, met tweede badkamer, hal met wenteltrap, natte ruimte voor waterzuivering, zonne-energie en was-voorziening, gastenverblijf en werkplaats met berging, zie tekeningen.

Mijn aankoop argumentatie in 2006

Het is een pand dat ik, als bouwkundige waardeerde vanwege de doordachte constructie, liggend aan een verharde weg op 285 m boven ANP in het stroomdal van de  Saulx.  De haardpartij, die vrij staat  in de woonkamer, is opgebouwd in natuursteen uit een groeve in de regio. Het ontwerp is van een bekende Amarikaans-Italiaanse architect Pietro Belluschi  (August 18, 1899 – February 14, 1994) an Italian-born American architect, a leader of the Modern Movement in architecture)  en is gedocumenteerd in Cheminées de ville et de campagne par Nicole Orthlieb, Ch. Massin et Cie, Paris. Dit wijst op een ontwerp van het huis door deze architect, die de grote raampartij en de haard als een eenheid presenteert in zijn vele woonhuisontwerpen.

 

Inbraakbeveiliging:

Voordeur met 3 sloten en afsluitplaat. Garagedeur van staal, merk  Hormann. Hekwerk van staal of luiken voor de ramen, uitgezonderd de hooggelegen pui (2,3 x 10 m.) Toegangshek van eiken hout en eenvoudige afrastering langs sloot.

Regio-12 Grand-Est

Departement: Meuse

Voor wie is het goed bestemd?

invullen

 

Bezichtiging van het pand

Een bezichtiging? Als u het goed wilt bezichtigen, kunnen wij, op uw verzoek, een bezichtiging organiseren.  

Mooie dorpen in de nabije omgeving:

 • Bazincourt sur Saulx

 

Dichtstbijzijnde dorpen met winkels:

 • Bar le duc (15 km)
 • St. Didier (15 km)

Referentie: 55170-60MUL

Prijs: € 60.000  incl. inboedel

Inclusief bemiddelingskosten

Foto album

Video’s / Kadaster / luchtfoto

Locatie   _____________________________________________________

Postcode:
55170
Plaats:
Bazincourt sur Saulx
Departement:
Meuse

Overzicht   ___________________________________________________

Type object:
Zomerhuis
Constructie:
Vrijstaand
Woonoppervlakte:
Ca. 100 m2
Perceeloppervlakte:
1.31.70 ha
Totaal aantal kamers:
5
Aantal slaapkamers:
2
Aantal badkamers:
1
Aantal individuele toiletten:
1
Bijgebouwen:
Vide en schuur

Volgens de verkoper   ________________________________

Financiële kenmerken   _______________________________________

Vraagprijs:
€ 60.000
Eigendom belasting:
€ 259,–
Belastingen op huisvesting:
€ 377,–

Technische gegevens  _______________________________________

Saneringssysteem:
Nieuw rioleringssysteem
Verwarming:
Elektrisch en houtkachel
Rookmelders:
<>
Rookkanaal:
<>
Isolatie:
(Buiten)wanden
Dubbel glas:
Raampartij zuidkant, eetkamer, slaapkamers en badkamer
Internet aanwezig:
<>

Bezoekaanvraag / meer informatie

Als u een afspraak wilt maken om een bezoek te brengen, nodigen wij u uit om het onderstaande formulier in te vullen.

Wij wensen u een prettige dag.

Deze woning is van een Nederlandse eigenaar. Wij kunnen beide partijen helpen, adviseren en zorgen voor een goede afloop van de transactie, in het belang van beide partijen.

 

Bemiddeling nodig?

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De kenmerken van dit onroerend goed te koop, hoewel met zorg samengesteld, worden gegeven onder voorbehoud van aanvoer of beschikbaarheid en fouten kunnen niet worden uitgesloten. De inhoud van deze pagina is uitsluitend voor informatieve doeleinden.