Maison de Maître, Demeures & Chateau kopen

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk

Welkom op mijn persoonlijke pagina

Omdat ik een passie heb voor kastelen heb ik speciaal hiervoor een pagina gemaakt waarop ik elke maand een ander Maison de Maître, Demeures of Chateau onder uw aandacht zal brengen. Want zeg nou eerlijk…

 

Wie droomt er nou niet van een eigenaar te zijn van een Maison de Maître, Demeures of Chateau?

Of om alleen maar de mogelijkheid te krijgen er rond te dwalen en te dagdromen over lang vervlogen tijden… Om dit een stapje dichterbij te brengen presenteer ik elke maand een ander prachtig en uniek object.

 

Veel Maison de Maître, Demeures en Chateaux  hebben nog de authentieke uitstraling van destijds en anderen zijn, met respect voor de architectuur en geschiedenis, sfeervol verbouwd met het comfort van nu. 

 

Laat uzelf meenemen terug in de tijd door het bekijken van de foto’s van dit prachtige Chateau / Demeures en wie weet …… wordt uw droom werkelijkheid.

 

Bent u enthousiast geworden klik dan op ‘Meer informatie’ voor meer foto’s en de uitgebreide omschrijving van dit object. En, heeft u het geluk om een Chateau of Demeures te kunnen kopen laat u zich dan goed informeren, bekijk onze brochure of klik op de link ‘Voorbereiding en Begeleiding’ onderaan deze pagina.

  

Ik wens u veel plezier,

 

Shelly

France Pro Consult

Nieuw Maison de Maître, Demeures of Chateau in beeld

L'Orne - 430.000 € - Karakteristiek huis

Gelegen op het kruispunt van de departementen Orne, Calvados en Manche, in het hart van de beroemde "Suisse Normande", profiteert deze voormalige heerlijkheid met haar 15e eeuwse funderingen van een landelijke omgeving. De natuurlijke en bosrijke sfeer die het omringt, geeft een zeker idee van welzijn en goed leven "à la Normande". Deze woning (woonoppervlak van ca. 225 m), die met grote soberheid en perfecte symmetrie is gebouwd, heeft een gevel van lichte granietsteen van 3 verdiepingen, met daarop een leien dak versierd met 3 "oeil de boeuf". Aan de achterzijde steekt een elegante driehoekige toren uit, die het hoofdgedeelte ondersteunt. Twee monumentale schouwen completeren harmonieus de puntgevel. .

Het kopen, de overname of het verkopen van een kasteel vereist veel meer aandacht dan het kopen van een tweede huis. De afhandeling van de koop/verkoop kan, zonder een goede beheersing van de Franse taal en regelgeving, een tamelijk ingewikkelde zaak worden. In het Nederlands is de taal op juridisch en notariële gebied al niet eenvoudig, maar in het Frans is het voor de gewone Nederlander nauwelijks te volgen.

 

Voorbereiding en Begeleiding  zijn derhalve niet alleen nuttig,  maar zijn van wezenlijk belang.