Maison de Maître, Demeures & Chateau kopen

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk

Welkom op mijn persoonlijke pagina

Omdat ik een passie heb voor kastelen heb ik speciaal hiervoor een pagina gemaakt waarop ik elke maand een ander Maison de Maître, Demeures of Chateau onder uw aandacht zal brengen. Want zeg nou eerlijk…

 

Wie droomt er nou niet van een eigenaar te zijn van een Maison de Maître, Demeures of Chateau?

Of om alleen maar de mogelijkheid te krijgen er rond te dwalen en te dagdromen over lang vervlogen tijden… Om dit een stapje dichterbij te brengen presenteer ik elke maand een ander prachtig en uniek object.

 

Veel Maison de Maître, Demeures en Chateaux  hebben nog de authentieke uitstraling van destijds en anderen zijn, met respect voor de architectuur en geschiedenis, sfeervol verbouwd met het comfort van nu. 

 

Laat uzelf meenemen terug in de tijd door het bekijken van de foto’s van dit prachtige Chateau / Demeures en wie weet …… wordt uw droom werkelijkheid.

 

Bent u enthousiast geworden klik dan op ‘Meer informatie’ voor meer foto’s en de uitgebreide omschrijving van dit object. En, heeft u het geluk om een Chateau of Demeures te kunnen kopen laat u zich dan goed informeren, bekijk onze brochure of klik op de link ‘Voorbereiding en Begeleiding’ onderaan deze pagina.

  

Ik wens u veel plezier,

 

Shelly

France Pro Consult

Nieuw Maison de Maître, Demeures of Chateau in beeld

Orne - 685.000 € - Charmante woning uit de 17e eeuw

Deze charmante woning is gelegen op het platteland, in de voorhoede van de beroemde Suisse Normande, een land van uitzonderlijke toeristische bezienswaardigheden. De aankoop van het naburige eigendom en extra grond is mogelijk, waardoor de pracht en praal van de oorspronkelijke Seigneurie uit de 12e eeuw opnieuw wordt opgebouwd. Deze groep gebouwen,  ontworpen in de vorm van een door hoge stenen muren beschermde vierkante binnenplaats met een enkele ingang via een portiek met dubbele doorgang, benadrukt een grote hoofdplaats die wordt beschermd door de gracht. Op de grote binnenplaats is een met gras begroeide en beboste zone behouden, die een aangename onderbreking vormt van de imposante opeenvolging van bijgebouwen. De hoofdplaats is het belangrijkste deel van het terrein, voor de helft geplaveid met stenen, voor de helft met gras. De koelte van de nabijgelegen gracht heeft geleid tot de aanplant van een gordijn van bomen (prunus, laurier, berk, taxus, conifeer) om eventuele inkijk in het naburige pand te voorkomen. De bijgebouwen worden omringd door een strook grond die bestemd is voor een moestuin en enkele fruitbomen (appel, peer, pruim, kers, mirabelle)... De omgeving is in cultuur gebracht, afgewisseld met grasland, zover het oog reikt. Het geheel is opgebouwd rond een hoofdwoning van graniet met 3 verdiepingen en een 4-zijdig plat pannendak...

En niet te vergeten…  Indien wij wij u kunnen helpen dan doen wij het graag.  Meer informatie:  ‘Begeleiding bij aankoop‘.

Het kopen, de overname of het verkopen van een kasteel vereist veel meer aandacht dan het kopen van een tweede huis. De afhandeling van de koop/verkoop kan, zonder een goede beheersing van de Franse taal en regelgeving, een tamelijk ingewikkelde zaak worden. In het Nederlands is de taal op juridisch en notariële gebied al niet eenvoudig, maar in het Frans is het voor de gewone Nederlander nauwelijks te volgen.

 

Voorbereiding en Begeleiding  zijn derhalve niet alleen nuttig,  maar zijn van wezenlijk belang. 

Nieuw terrein met vijver / binnenmeer in beeld

Ille-et-Vilaine - 38.499 € - Terrein van 15.020 m2 met een meer

Voor natuurliefhebbers: charmant recreatieterrein (15020 m2) met bomen en een meer (4000 m2), in de gemeente Val d'Anast, dichtbij het dorp. Gelegen op het platteland, met gemakkelijke toegang en beveiligd door een poort. Het heeft een permanent afwateringsrecht en zit zeker vol vis (paling...!!)...vijver zijn er mooie karpers, snoeken, mooie zwarte baarzen, baars, paling en witvis. Vorig jaar werden 60 koikarpers en 100 graskarpers uitgezet. Er zijn 4 visstations gecreëerd. Er is geen water of elektriciteit