Hoewel de transactiebedragen vaak gespreksonderwerp zijn, vooral wanneer het de woning van de buren betreft, die binnen enkele dagen verkocht is, beperkten de beweringen zich tot vandaag tot schattingen …


De meest waanzinnige bedragen kunnen door de buurt rondgaan zonder dat deze gecontroleerd zijn op echtheid. Tot grote vreugde van de nieuwe bewoners die zich rustig kunnen installeren in de woning, omdat het bedrag van hun onroerendgoed-aankoop niet in het openbare leven is onthuld.


Echter, sinds kort kunnen nieuwe eigenaren erop rekenen dat hun onroerendgoed-koopkracht openbaar wordt gemaakt! Maar liefst drie letters kunnen de nieuwsgierigheid van een groot deel van de buren en eigenaren tevredenstellen: DFV, wat staat voor “demandes de valeurs foncières” (aanvragen van grondwaardes).


Het betreft een database die het geheel van onroerendgoed-transacties die in de hoofdstad (behalve de Elzas en de Moezel) zijn gerealiseerd in de afgelopen 5 jaar, inventariseert. Er is geen sprake meer van vaag blijven over de verkoopprijs van de woning, aangezien de datum van de overdracht, de oppervlakte en het aantal kamers op de site https://app.dvf.etalab.gouv.fr verschijnen.


Boven de goede burenrelaties die zullen voortkomen uit deze wens tot duidelijkheid, zien we hier ook een mogelijkheid om beter te kunnen verkopen of kopen. De in een buurt of gemeente vermelde prijzen helpen om de prijzen van huizen, terreinen of appartementen te schatten. Echter, zoals het een goede onroerendgoed-deskundige betaamt, zullen notarissen zeggen dat men ook rekening moet houden met de eigenschappen van het eigendom, de bouwmaterialen, het onderhoud, de installaties … om een nauwkeurige waarde te kunnen bepalen.


Deze nieuwe tool draagt zijn steentje bij aan het vaststellen van prijzen. Hij zal de taxaties van de notaris bevestigen, vanaf het moment dat deze het eigendom in zijn ‘handen’ krijgt om erover te onderhandelen, en kan op deze manier met zijn correcte prijs worden getoond. Dat voorkomt vervelende verrassingen!

 


 

Alle artikelen en afbeeldingen blijven ons eigendom en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gekopieerd of vermenigvuldigd noch aan derden ter beschikking worden gesteld.