Advies en Begeleiding bij Aankoop

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk

Bemiddeling & begeleiding bij aankoop van uw Franse woning OVERAL IN FRANKRIJK, is onze hoofdactiviteit. France Pro Consult is sinds 1994 landelijk actief bij de bemiddeling tussen particulieren, kopers en verkopers. Ons bureau is gespecialiseerd in de bemiddeling van Frans onroerend goed ten behoeve van Nederlandse kopers.

 

De mogelijkheid bestaat uiteraard ook dat U zelf reeds een boerderijtje/huis “Maison de Maître” of kasteel in Frankrijk hebt gevonden. Voor deze situatie kunt U vanzelfsprekend gebruik maken van onze dienstverlening en ervaring. Het telefoonnummer of de naam van de makelaar, de verkoper of de notaris, en enkele gegevens betreffende het huis is voor ons genoeg.

 

Wie de verkoper ook is, van welke nationaliteit hij dan ook mag zijn, Frans, Engels of zelfs Nederlands, zijn/haar telefoonnummer en enkele gegevens betreffende het huis zijn voor ons voldoende om actie van uw zijde te kunnen ondernemen.

Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad.

 

Ouderwetse dienstverlening in een modern jasje. Afspraken nakomen, kwaliteit in dienstverlening met kennis van zaken. Onze dienstverlening stopt niet bij de overdracht, we hechten waarde aan een langdurige relatie en om deze reden kunt u tot ver na de transactie (vrijblijvend) bij ons terecht met uw vragen.

 

De grootste voordelen van onze werkwijze

 

  • U hoeft niet onmiddellijk en ter plekke een beslissing te nemen. U krijgt voldoende tijd en gelegenheid om met uw partner(s) te overleggen, goed na te denken en dus de juiste beslissing te nemen.
  • Omdat wij de tijdsdruk bij u weghalen zijn wij in staat om optimaal namens en voor u te onderhandelen.
  • Tijdens alle verschillende fases van een aankooptransactie wordt U met raad en daad ondersteund door France Pro Consult.

Wie de verkoper ook is, makelaar, notaris, particulier, van welke nationaliteit hij dan ook mag zijn, Frans, Engels of zelfs Nederlands, zijn telefoonnummer en enkele gegevens betreffende het huis, zijn voor ons voldoende om actie aan uw zijde te kunnen ondernemen.

 • Onderhandeling over de verkoopprijs
 • Onderzoek van kadaster
 • Aanvraag technische rapporten,  o.a. asbest, lood in de verf,  individuel sanering system,  septictank
 • Mede) opstellen van een Frans voorlopig koopcontract
 • Zonodig – aanvraag bij de gemeente van een “Certificat d’Urbanisme”.
 • Ondersteuning bij de afhandeling van de notariële akten
 • Afspraken, zowel schriftelijk als verbaal, worden door ons geregeld,  in overleg met U.
 • Het verzekeren van uw Franse huis
 • Uiteraard, de realisering, voor u, van de aansluiting op het water en elektriciteit
 • Het aanvragen van het schriftelijke eigendomsbewijs.

“Service après-vente”: Onze begeleiding houdt niet op bij het tekenen van de verkoopakte. Wij zijn van mening dat wij ook nadien bereikbaar en beschikbaar moeten zijn voor onze klanten. Wat ons betreft  betekent dit dat u ons nog altijd kunt bellen met vragen over uw huis in Frankrijk, over de regelgeving of over andere kwesties waar u  niet helemaal uitkomt.