Advies en Begeleiding bij Aankoop

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk

Elke aankoop is anders en vraagt om een flexibele en creatieve aanpak

Bemiddeling & begeleiding bij aankoop van uw Franse woning OVERAL IN FRANKRIJK, is onze hoofdactiviteit. France Pro Consult is sinds 1994 landelijk actief bij de bemiddeling tussen particulieren, kopers en verkopers. Ons bureau is gespecialiseerd in de bemiddeling van Frans onroerend goed ten behoeve van Nederlandse kopers.


De mogelijkheid bestaat uiteraard ook dat U zelf reeds een boerderijtje/huis “Maison de Maître” of kasteel in Frankrijk hebt gevonden. Voor deze situatie kunt U vanzelfsprekend gebruik maken van onze dienstverlening en ervaring. Het telefoonnummer of de naam van de makelaar, de verkoper of de notaris, en enkele gegevens betreffende het huis is voor ons genoeg.


Wie de verkoper ook is, van welke nationaliteit hij dan ook mag zijn, Frans, Engels of zelfs Nederlands, zijn/haar telefoonnummer en enkele gegevens betreffende het huis zijn voor ons voldoende om actie van uw zijde te kunnen ondernemen.

Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad.  Ouderwetse dienstverlening in een modern jasje. Afspraken nakomen, kwaliteit in dienstverlening met kennis van zaken. 

Onze dienstverlening stopt niet bij de overdracht, we hechten waarde aan een langdurige relatie en om deze reden kunt u tot ver na de transactie (vrijblijvend) bij ons terecht met uw vragen.

  • U hoeft niet onmiddellijk en ter plekke een beslissing te nemen. U krijgt voldoende tijd en gelegenheid om met uw partner(s) te overleggen, goed na te denken en dus de juiste beslissing te nemen.
  • Omdat wij de tijdsdruk bij u weghalen zijn wij in staat om optimaal namens en voor u te onderhandelen.
  • Tijdens alle verschillende fases van een aankooptransactie wordt U met raad en daad ondersteund door France Pro Consult.

Wie de verkoper ook is, makelaar, notaris, particulier, van welke nationaliteit hij dan ook mag zijn, Frans, Engels of zelfs Nederlands, zijn telefoonnummer en enkele gegevens betreffende het huis, zijn voor ons voldoende om actie aan uw zijde te kunnen ondernemen.

 • Het begeleiden van de onderhandelingen: niet alleen de verkoopprijs, maar ook de overdracht van roerende zaken, de opleverdatum en andere voorwaarden.

 • Onderzoek van het kadaster.
 • Contactpersoon voor de notaris, verkoper en makelaar: Ik ben uw aanspreekpunt en zorg voor een vlotte en heldere communicatie.

 • Informatie over plaatselijke en/of jaarlijks terugkerende belastingen, en de eenmalige overdrachts- en notariële kosten.

 • Het koopcontract: In overleg met het notariskantoor, het beoordelen en het aanpassen daarvan,  mits noodzakelijk. 
 • Toelichting, beoordeling en vertaling van de gevoelige en gecompliceerde clausules in het voorlopige koopcontract.

 • Ondersteuning bij de afhandeling van de notariële akten. Gevoelige en gecompliceerde clausules van de definitieve akten worden systematisch door ons vertaalbureau vertaald.

 • Afspraken, zowel schriftelijk als verbaal met alle betrokken partijen (notaris, makelaarskantoor en verkoper) worden door ons bureau geregeld/behandeld.

 • En natuurlijk, niet te vergeten U helpen met o.a. het verzekeren van uw Franse huis zoals de aansluiting op water en elektriciteit.

Onze begeleiding houdt niet op bij het tekenen van de verkoopakte. Wij zijn van mening dat wij ook nadien bereikbaar en beschikbaar moeten zijn voor onze klanten. Wat ons betreft betekent dit dat u ons altijd kunt bellen met vragen over uw huis in Frankrijk, over de regelgeving of over andere kwesties waar u niet helemaal uitkomt.

Wij staan voor duidelijkheid, het nakomen van afspraken, openheid, transparantie en vooral eerlijkheid.

Het is sterk aan te raden ons zo vroeg mogelijk in te schakelen, bij voorkeur voordat over de verkoopprijs wordt onderhandeld.

Het is verstandig om goed geïnformeerd te zijn voordat u over de voorwaarden begint te onderhandelen. Na de bezichtiging van de woning zult u ongetwijfeld vragen hebben, aan onze kant is het heel goed mogelijk dat wij zelf ook vragen hebben waar u niet aan gedacht heeft en die belangrijk of zelfs essentieel zijn. 

Aarzel niet om ons te bellen of te e-mailen voordat u actie onderneemt, hoe eerder hoe beter.  Pas na overleg met u en het inventariseren van de te stellen vragen zullen wij contact opnemen met de verkopende partij, particulier, makelaar of notaris, ongeacht zijn nationaliteit of moedertaal.

Download onze brochure

Begeleiding bij aankoop

Waarom France Pro Consult & Thierry BIGUET?

De beheersing van de Franse taal werkt zonder twijfel in ons voordeel. Andere factoren zijn ook belangrijk zoals onze visie, deskundigheid, beschikbaarheid, betrokkenheid en onze lange ervaring en kennis van de juridische en fiscale aspecten betreffende vastgoed in Frankrijk.

 

Wat vinden onze klanten?   Klantenbeoordelingen, referenties & aanbevelingen.