Aan-/Verkoop Franse woning tussen Nederlands sprekende partijen

France Pro Consult - Uitsluitend en overal in Frankrijk

 

 

Wij steken liever energie in een vriendelijke en aangename transactie/afspraken dan in een moeizame en lastige transactie.

Waarom kiezen voor bemiddeling?

Bemiddeling is een informele variant van mediation om misverstanden te voorkomen. In dit proces moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden om misverstanden en/of conflicten te voorkomen, nu, op korte termijn en in de toekomst.

De verkopers en de kopers gaan vrijwillig met elkaar in gesprek. In tegenstelling tot een juridische procedure, waarbij er een uitspraak wordt opgelegd, gaan partijen zelf op zoek naar afspraken en voorwaarden waar iedereen achter kan staan.

In het algemeen gesproken zet Thierry zijn kennis van het vak in om de partijen eerlijk, duidelijk en vakkundig te begeleiden. Het doel hierbij is niet om een van de twee, of meer partijen, in het gelijk te stellen.  Thierry gaat met de partijen aan de slag om voorwaarden en een proces te vinden die voor iedereen acceptabel en haalbaar is.

Thierry is de begeleidende factor en de bewaker van het onderhandelingsproces.

Hij doet daarbij zelf geen bindende uitspraken, maar faciliteert de gesprekken en brengt de vastgelopen communicatie op gang via diverse interventies en zeker met creatieve ideeën.             


Stappenplan

Met behulp van een stappenplan wordt er de gehele transactie gefaciliteerd, ten gunste van beide partijen, waardoor beide partijen het licht zien voor een rustigere toekomst.


Onpartijdigheid

Thierry voert de gesprekken/bemiddeling altijd op een onpartijdige manier, waarbij partijdigheid of vooroordelen ten gunste of tegen een partij worden vermeden. Thierry is onbevooroordeeld, onpartijdig, onafhankelijk en creatief.

Als Thierry zich op enig moment niet in staat voelt om het proces op een onpartijdige manier uit te voeren dan zal hij die bezorgdheid uiten en zich terugtrekken uit de gesprekken/bemiddeling.

Bemiddeling is niet gratis. Een professionele bemiddelaar zal uiteraard een vergoeding vragen voor de geleverde bemiddelingsdiensten en de kosten factureren. De bemiddelingskosten kunnen evenredig verdeeld worden over de partijen, maar de partijen kunnen ook een andere verdeling afspreken.

 

Mogelijke verdeling van het honorarium

 

Op verzoek van de partijen: ons honorarium kan evenredig verdeeld worden tussen de twee partijen.

 

In het algemeen gesproken zet ik mijn kennis van het vak in om de partijen eerlijk, duidelijk en vakkundig te begeleiden. Het doel hierbij is niet om een van de twee partijen in het gelijk te stellen.  Ik ga met de partijen aan de slag om voorwaarden en een proces te vinden die voor iedereen acceptabel en haalbaar zijn.

 

Ik werk en denk dus actief mee met beide partijen (een win-winsituatie).  Ik voer de gesprekken/bemiddeling altijd op een onpartijdige manier, waarbij partijdigheid of vooroordelen ten gunste of tegen een partij worden vermeden. Ik ben onbevooroordeeld en onpartijdig.

 

Het honorarium van Thierry is niet te vergelijken met de kosten van een Franse makelaar of een advocatenbureau.

29 jaar ervaring op het gebied van vastgoed en Frankrijk

Onze visie, beschikbaarheid, betrokkenheid en onze jarenlange ervaring en kennis van o.a. de praktische aspecten, oplossingen en de juridische en fiscale aspecten betreffende vastgoed in Frankrijk. 

Taal

Alles in duidelijke taal, dus u weet en begrijpt alles wat u tekent. Ondersteuning bij afhandeling van de notariële akten. Gevoelige en gecompliceerde clausules van de definitieve akten zullen door ons vertaald worden.  

Communicatie

Afspraken, zowel schriftelijk als verbaal met alle betrokken partijen o.a. met de notaris zullen door ons bureau geregeld/behandeld worden.

Besparende kosten

Niemand hoeft naar Frankrijk te reizen om het voorlopige koopcontract, volmachten etc. te ondertekenen. Het voorlopige koopcontract, volmachten etc. zullen in Nederland ondertekend worden. U hoeft niet naar de notaris te gaan.

Vraagbaak

Geen gebrek aan communicatie, u kunt ons gebruiken als klankbord. Wij zijn een vraagbaak en maken u wegwijs in het oerwoud van alle Franse regeltjes. We maken ze begrijpelijk en toegankelijk, wij hebben antwoorden op uw vragen. U kunt ons altijd bellen om welke reden dan ook.

Scherpe tarieven

Op voorhand hebben wij onze tarieven al uiterst scherp vastgesteld. Als Nederlandse makelaar hanteren wij Nederlandse tarieven. Dit bespaart u geld wat u in uw nieuwe woning goed kan gebruiken. Onze tarieven zijn redelijk. U zult zien dat uw zaak tegen gunstige tarieven kan worden behandeld.

Wij hanteren geen uurtarief maar werken met een vaste vergoeding. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent.  Wij streven ernaar onze cliënten betaalbare kwaliteit te leveren.

Een bescheiden investering waardoor veel narigheid, onenigheid en misverstanden kunnen worden voorkomen.

Waarom France Pro Consult & Thierry BIGUET?

De beheersing van de Franse taal werkt zonder twijfel in ons voordeel. Andere factoren zijn ook belangrijk zoals onze visie, deskundigheid, beschikbaarheid, betrokkenheid en onze lange ervaring en kennis van de juridische en fiscale aspecten betreffende vastgoed in Frankrijk.

 

Wat vinden onze klanten?   Klantenbeoordelingen, referenties & aanbevelingen.