Reeds enige jaren geleden vonden wij de website van France Pro Consult ofwel Thierry Biguet.

 

Als fervente en vooral frequente Frankrijk-gangers was de droom ontstaan om eens een eigen plekje in de Drôme te hebben. Via de maandelijkse nieuwsbrief hebben wij veel informatie verkregen wat het betekent om een huis in Frankrijk te hebben.

 

Op een zonnige dag in januari liepen wij door het dorpje Reilhanette en werden aangesproken door een Franse dame die vertelde een huis te hebben dat erg geschikt zou zijn voor lange personen. Blijkbaar vallen wij als Nederlanders extra op. Vervolgens liet ze ons het huis zien en vroeg of wij interesse hadden het van haar te kopen zodat zij bij haar dochter in de buurt kon gaan wonen. Om een lang verhaal kort te maken, wij hebben op enig moment een overeenkomst gesloten via haar dochter maar zonder tussenkomst van een makelaar.

 

Op dat moment hebben wij contact gezocht met France Pro Consult en de situatie aan Thierry voorgelegd. Dat bleek een gouden greep, de hoeveelheid hoepeltjes waar je als verkoper en koper vervolgens doorheen moet springen is ongekend. Thierry en zijn team hebben ons fantastisch geholpen en de overdracht tot een goed einde gebracht. Wij zijn nu fluitend bezig het huis het onze te maken.

 

George