Bij het verkopen van je huis in Frankrijk kun je meestal niet zonder deskundige begeleiding. Wij hebben gekozen voor Thierry Biguet door zijn lange ervaring met vastgoed en de complexe regelgeving in Frankrijk, zoals de berekening van de plus- value. Voor ons was het van belang, dat we middels een voorgesprek de verkoop goed hebben kunnen voorbereiden. We hebben veel foto’s en video’s gemaakt en ook een uitgebreide waarheidsgetrouwe beschrijving van het huis en de omgeving. Dit alles is door France Pro Consult op een zeer professionele website verwerkt en gepubliceerd.

Voor kopers is deze informatie belangrijk, omdat het over het algemeen ver rijden is voor een bezichtiging. Tijdens kijkdagen waren wij ook altijd zelf aanwezig om mensen te ontvangen en om vragen te beantwoorden.

Door de hele Coronaperiode hebben wij samen met Thierry twee maal een sessie moeten organiseren omdat Frankrijk in lockdown ging. Uiteindelijk is alles voorspoedig verlopen en hebben wij enthousiaste kopers gevonden die in ons dorp hartelijk ontvangen zullen worden.

Wel een tip: neem ruim de tijd en vraag een redelijke prijs om de Franse huizenmarkt op het platteland niet onnodig te verstoren

Inez en Jan BOS