Nee, erg gemakkelijk hebben we het Thierry niet gemaakt…

We hadden de nodige ervaring met onroerend goed in Nederland, en 19 jaar geleden kochten we een huis in de prachtige Haute-Loire rechtstreeks van de eigenaar. Dit huis zouden wij nu wel eventjes aan de man brengen zonder zo’n dure Franse makelaar, die tot wel 8% commissie durft te vragen.

Jaja…, we kwamen erachter dat er in 19 jaar heel veel veranderd is; zo veel dat het voor een toch redelijk onderlegde amateur niet meer te doen is. Waar de verkoopakte in 2002 nog 12 kantjes telde waren dat er nu welgeteld 279!

Wat een geluk dat we Thierry ontdekt hebben; ja… letterlijk ontdekt. Met zijn kunde en ervaring heeft hij het niet nodig om groot te adverteren, maar als je hulp zoekt bij de verkoop van je huis in Frankrijk kom je toch al snel bij France Pro Consult terecht.

Omdat we zelf toch ook nog wat invloed op het verkoopproces wilden uitoefenen kwamen we op het idee onze “eigen” notaris mee te nemen. Dit was voor Thierry geen enkel probleem, en noemde dit zelfs gebruikelijk. Achteraf bleek dit een volkomen overbodige actie, want in zijn netwerk kan hij een beroep doen op de beste professionals met kennis van de Nederlandse mores.

Voor klantenwerving heeft Thierry deze recensie niet nodig, maar voor ons is het een manier om hem nog eens hartelijk te bedanken voor zijn onvermoeibare inzet.