Mocht u overwegen om binnenkort een woning te gaan kopen ergens in Frankrijk, wees verstandig en maak gebruik van de diensten die France Pro Consult en Thierry Biguet in het bijzonder u aanbiedt. Vanaf het initiële gesprek op zijn kantoor t/m het tekenen bij de notaris was gelijk duidelijk: zorgvuldigheid en deskundigheid staan hier gezamenlijk op plaats 1, 2 en 3.

De Franse route om een huis te kopen is lang en zeker niet overal helder, mede gezien het gegeven dat alle officiële documenten in de Franse taal zijn. Een geduldig, vakkundig en betrouwbare specialist die je dan bijstaat is een absolute must om problemen te voorkomen. Zo waren de vertalingen uit het koopcontract door Thierry helder en duidelijk, wat ons erg heeft geholpen om de moeilijke, Franse juridische termen te doorgronden en te begrijpen.

Ook in de communicatie via e-mail of telefoon was Thierry altijd goed te bereiken, zodat vragen of verzoeken snel werden opgepakt. Wel zo fijn toen we ons paleisje hadden gevonden en bleek dat er meer kapers op de kust waren. Haastige spoed is dan niet goed: Thierry bracht rust en een realistische kijk op het geheel. Via de website hadden we ons al goed kunnen voorbereiden op hoe het zit met Franse wetgeving betreffende woonbelastingen, verzekeringen etc. Zeer nuttig en informatief om deze artikelen te lezen. Uiteindelijk hebben we ook onze Assurance Multirisque Habitation welke via een samenwerking op de website staat vermeld, tot onze volle tevredenheid afgesloten.

Nu ons droomhuis werkelijkheid is geworden en we genieten van het leven als God in Frankrijk, kijken we terug op een zeer prettig koop-traject én de wetenschap dat we ook nu en in de toekomst nog steeds voor vragen bij Thierry terecht kunnen.

Dank je wel Thierry voor al je hulp en deskundige adviezen, het was ons een waar genoegen samen te werken!!

John en Peter


Meer informatie over Begeleiding bij aankoop