Samenwerken met France Pro Consult en Thierry Biguet is een absolute “win-win” situatie.

In 2012 waren wij van plan om naar Frankrijk te verhuizen en daar een B&B op te gaan zetten. Op internet staan veel websites waar huizen worden aangeboden maar ja, het is internet dus je ziet niet wat iets werkelijk is aan alleen een paar foto”s.

De nieuwsbrief waar wij al langer op waren geabonneerd deed ons besluiten om contact te zoeken met Thierry Biguet. Afspraak gemaakt en met hem doorgelopen wat eventueel een pand zou zijn voor onze plannen. Veel van wat er aangeboden werd viel gelijk al af en Thierry gaf aan welke wel een bezoek waard waren.

In 2013 kochten wij ons pand met terrein en uitbreidingsmogelijkheden, een grote schuur.
Na 4 jaar verbouwen en opknappen ging onze B@B met zwembad open. Later weer verder uitgebreid met sauna en jacuzzi.

Volgende project werd 2 luxe Gîtes in de grote schuur met daarboven later ook ons grote privé woonhuis.

Inmiddels is het 2020 en vonden we het welletjes, we wilden naar kleiner en meer in de buurt van bekenden en vrienden, de Dordogne. Het domein werd in de verkoop geplaatst waar wij nu ook weer gezien onze prettige samenwerking in 2012-2013, Thierry Biguet van France Pro Consult bij inschakelden. Voortvarend werd ons Domein op diverse websites te koop aangeboden.

Aspirant-kopers melden zich voor een bezichtiging maar het is geen gewoon woonhuis dat te koop staat maar een vakantiedomein. Dat betekende dus wel dat er minder gegadigden zijn. Uiteindelijk zouden we verkopen aan Nederlanders. Alles was bijna geregeld tot het Corona virus roet in het eten gooide. De verkoop sprong helaas af.

Opnieuw werden de advertenties geactiveerd en kregen we al snel weer reacties maar nu meer van Fransen en Franstalige. Reizen in Frankrijk was verboden door de Coronacrisis dus bezoeken konden niet worden gedaan.

Toch nog wel een bezichtiging mogelijk, woonden niet ver van ons vandaan. Thierry maakte de kontakten en een dag later was al de bezichtiging. Een dag later kwam al antwoord, ze wilden het kopen. Thierry heeft toen de touwtjes in handen genomen en in korte tijd alles geregeld. Natuurlijk heeft de wet ook in Frankrijk het laatste woord en moeten bepaalde zaken afgedaan worden.
Dat is werk voor een specialist om dat allemaal op een rij te zetten, Thierry een geboren Fransman dus.

Wij moesten zelf nu nog een huis uit gaan zoeken maar mochten alleen niet de weg op omdat Frankrijk nog in Lock-Down was. Na 3 weken konden wij zelf weer op huizenjacht. Wij vonden enkele woningen (ook weer midden in de natuur) en hebben ons weer laten adviseren door Thierry Biguet.
Aan de hand van onze ter plaatse ervaringen en foto heeft hij ons geadviseerd om een bod uit te brengen voor welke prijs.

De verkoop is soepel verlopen en ook de nieuwe aankoop in de Dordogne is door Thierry Biguet op voortreffelijke wijze voor ons geregeld zoals de ketting verkoop van het huis van onze kopers als de aankoop van ons nieuwe huis moest allemaal perfect in elkaar passen.

Thierry, Chapeau – bedankt.

Carla en Theo


Meer informatie over Begeleiding bij aankoop
Meer informatie over Begeleiding bij verkoop