In het voorjaar van 2019 vonden wij in de  Dordogne ons vakantiehuis en wilden tot aankoop overgaan. Een moeilijkheid was dat wij de Franse taal niet beheersen en de wet en regelgeving in Frankrijk in het kader van het kopen van een 2e woning niet kennen. Wij vonden daarom een professionele begeleiding  noodzakelijk.

Via via werden wij geattendeerd op Thierry Biguet, France Pro consult in Loenen. Na een uitgebreid gesprek met Thierry met betrekking tot onze begeleidingswensen zijn wij het aankoopproces ingegaan. Thierry heeft ervoor gezorgd dat dit een zorgeloos proces werd. Hij vertaalde grotendeels de formele en juridische correspondentie van de Franse makelaar en notaris zoals e-mails en de concept voorlopige en definitieve koopcontract. Hierbij gaf hij aan welke aanpassingen/wijzigingen noodzakelijk waren.

Thierry regelde dat hij altijd bereikbaar was voor ons, zelfs als het nodig was tijdens zijn vakantie. Inmiddels zijn wij de trotse eigenaren van ons vakantiehuis en kijken met genoegen terug op de samenwerking met Thierry en een zorgeloos aankoopproces.

Met Thierry als begeleider en ondersteuner bij het kopen van een woning in Frankrijk kan je zelf heerlijk achterover leunen.

Fam. Hesseling