Ik heb zojuist een lange periode afgesloten met de verkoop van mijn Château in ZW Frankrijk.
Een lange periode, want deze begon in 2001 met het bezoek aan het voormalig wijndomein, dat wij zeer geschikt vonden om er een activiteit te beginnen: het houden van chambres d’hôtes.
Ons “coup de coeur” zou het moeten worden, maar hoe pak je dat aan. Mijn Frans was destijds aardig, maar beslist onvoldoende om een onroerend goed transactie in het buitenland te doen.  Ik kende France Pro Consult van de nieuwsbrieven (jazeker, ook toen al) en het contact was snel gelegd. Thierry, met zijn fraaie Franse accent, maar vooral veel deskundigheid heeft ons destijds feilloos begeleid bij de aankoop. Zelfs tijdens de overdracht bij de notaris en in aanwezigheid van een Nederlands-Franse notaris heeft Thierry Biguet zijn diensten bewezen: de lokale Franse notaris wilde twee mannen, in 2002 legaal getrouwd in Nederland, niet noteren als echtpaar…. Gelukkig hebben we die omissie weten te voorkomen. Het onjuist melden van de huwelijkse staat zou mij zeer duur hebben te komen te staan na het overlijden van mijn echtgenoot.
Ik heb mijn Chateau onlangs verkocht aan een echtpaar dat buiten de EU woont. Dat compliceert de zaak een beetje, zeker als het gaat om financiering. Ik heb geen moment geaarzeld om Thierry weer in te schakelen. Zijn ervaring op het gebied van onroerend goed, plus-value, contracten en het bespelen van notarissen, die 17 jaar later nog steeds in een andere wereld lijken te leven, waren voor mij onschatbaar.  Daarnaast vind ik dat het hebben van een “sparring-partner”, ofwel overleg met iemand anders dan jezelf in dit soort situaties van onschatbare waarde is.
Mijn avontuur in Frankrijk is niet voorbij. Ik heb een leuke oude en geheel te renoveren woning in de buurt gekocht. En Thierry heeft ook even meegekeken bij de aankoop hiervan.  Hoe vaak koop je een huis, hoeveel ervaring bouw je zelf op? Ik begrijp niets van mensen die alles zelf willen doen (en daarna soms op de blaren zitten).
Merci Thierry!

Peter Jan