Na 22 jaar van ons huis in de Cantal te hebben genoten van de stilte, rust en de natuur hebben wij besloten om het huis te verkopen. De reden van verkoop is toch het ouder worden en de afstand van ruim 1000 km wat op een gegeven moment toch wel erg veel wordt.
Dan komt de vraag hoe gaat dat in Frankrijk, wij waren er al snel achter dat het toch wel behoorlijk afwijkt van de verkoop van een huis in Nederland. En dan ook nog de Franse taal die je dan goed moet spreken in verband met allerlei wetten en regels waar je aan moet voldoen. Een paar jaar waren we al geabonneerd op ‘A LA UNE’ van FRANCE PRO CONSULT waar veel positieve berichten in staan over Thierry Biguet en zijn team.
Wij hebben een afspraak gemaakt voor een inleidend gesprek in Loenen. Waar wij heel hartelijk zijn ontvangen, hier werd ons uitgelegd wat France Pro Consult voor je kan doen, wat ook heel prettig is dat er een vaste prijs voor de werkzaamheden is, zodat er nadien geen verrassingen zijn wat betreft de kosten. De door ons aangeleverde foto’s en plattegrond van het huis zijn op de website geplaatst van France Pro Consult.
Thierry heeft voor ons alle formaliteiten geregeld o.a een controle van de septic tank een totale controle van de instalatie’s in en buiten huis enz, enz. wat voor ons een drama zou zijn geworden als we het zelf uit hadden moeten vinden. Van voorlopige koopakte tot betalingen zijn door France Pro Consult geregeld.
Wij willen Thierry en zijn team dan ook bedanken voor de goede afwikkeling, we zullen je zeker aanbevelen.
Thierry Merci