“Wij zijn Mirthe en Jean en we hebben een zoon van zes en een dochter van drie.
Al jaren gingen wij naar Frankrijk op vakantie met veel plezier en keken dan ook regelmatig bij makelaars ter plaatse in de etalage wat er te koop was in de omgeving. Mogelijk zat er wellicht iets voor ons tussen? Maar heel lang was het slechts een idee, een droom, en om de stap werkelijk te zetten is een ander verhaal… Toch hadden we in 2016 allebei het idee dat we deze droom nu echt wilden gaan verwezenlijken. We hebben een aantal eisen en wensen op een rijtje gezet en zijn toen op zoek gegaan in de Meuse. We zochten ter plekke, via internet (de Franse website Leboncoin, een soort Marktplaats) via de plaatselijke notaris en het kadaster. Waar ligt het, hoe ligt het, windmolens in de buurt, drukke wegen, industrie terrein, overstromingsgevaar? etc. etc. We hebben wat afgezocht!
In 2017 hadden we een object op het oog wat aan veel van onze eisen voldeed. Goed dak, geen asbest en we konden er met wat kleine aanpassingen direct onze intrek nemen. Nu werd het spannend! Maar hoe pakken we het aan? Het leek ons verstandig was om iemand erbij te betrekken met verstand van zaken en een goede kennis van de Franse taal.
We vergeleken diverse aankoopmakelaars in Frankrijk. Thierry Biguet bood aan om een kosteloze eerste kennismaking te hebben. Dat gaf ons een goed gevoel. Thierry bleek een sympathieke man te zijn met een duidelijk verhaal. Hij gaf direct helderheid over de kosten, die heel schappelijk bleken te zijn in vergelijking met andere aanbieders. We hadden onze aankoopmakelaar gevonden!
Toen kon het avontuur beginnen. Thierry legde contact met de notaris en voerde alle correspondentie. Hij kent het klappen van de zweep en de Franse manier van doen. Wij Nederlanders zijn nogal eens erg direct en willen snel resultaat en het is erg prettig als je iemand hebt die je gerust kan stellen dat de gang van zaken heel normaal is bij de Fransen. Thierry heeft met tact en geduld onderhandeld over de koopprijs waardoor de verkoper ons bod accepteerde. Tijdens het hele traject gaf hij direct, helder en met diverse smileys (J) antwoord op onze vragen per mail en telefoon. Ook het aanbod dat we na de koop altijd nog contact mochten leggen met vragen vonden we erg prettig.
Nu zijn we eigenaar van een boerderij in Frankrijk en we hebben onze eerste zomervakantie daar doorgebracht. We hebben geklust, maar zeker ook vakantie gehad! We hebben het terrein, het pand en de omgeving verkend, en genoten van alles. Het enige waar we niet op gerekend hadden waren de slangen in onze tuin (die nu nog jungle is). Naïef misschien, ach ja, je kunt niet overal aan denken…we hebben onze vakantie wegens succes verlengd en zien uit naar ons volgende verblijf!”
Mirthe en Jean